Opdracht: ergonomisch werkplek

Probeer het nu zelf eens uit!

Voor een ergonomische werkplek heb je volgend materiaal nodig:

  • Verstelbare bureaustoel
  • Tafel 
  • Groot scherm
  • Apart toetsenbord en muis

Heb je deze materialen niet? dan kan het ook op een andere manier.

Heb je geen bureaustoel bij je thuis, plaats dan een kussen in de holte van de lage rug. Zo wordt deze natuurlijke kromming van de rug goed ondersteund. Bij langdurig zitten zullen de spieren moe worden. Een goede steun laat toe dat rugspieren af en toe kunnen rusten. 

Voor wie groot is, staat een standaardtafel te laag. Dit kan je oplossen door blokjes onder de tafelpoten te plaatsen. De tafel zou tot ellebooghoogte moeten komen om de armen te ondersteunen. Voor wie klein is, staat een gemiddelde tafel vaak te hoog. Gebruik dan een schoendoos als voetensteun zodat de voeten toch gesteund worden. 

Plaats een stapel boeken onder je laptop om zo de hoogte van het scherm op ooghoogte te brengen. Een goede kijkafstand is op armlengte afstand. Beschik je over een laptophouder, dan kan je makkelijk de hoogte en kijkafstand aanpassen.  

Op een ergonomische werkplek zijn toetsenbord en scherm los van elkaar. Met een apart toetsenbord kan je het scherm op een goede hoogte plaatsen en toch op een goede manier typen. Hetzelfde geldt voor het werken met de muis. Deze houd je best zo dicht mogelijk bij het toetsenbord zodat de ellebogen ook dicht bij het lichaam kunnen blijven.

Proficiat!

 

je hebt de module prioriteiten opstellen afgerond. Wil jij meer informatie over het inplannen van je taken en andere tips en tricks? 

Klik dan op volgende hoofdstuk om de volgende les te volgen!